Proclamarea victoriei lui Iisus


CULTUL CREŞTIN PENTICOSTAL – BISERICA LUI
DUMNEZEU APOSTOLICĂ DIN ROMÂNIA
Str. Carol Davila 81, sector 5, Bucuresti, cod 050453 Tel/Fax: 021/311 92 95; 0314054542
Nr. 18 din 14.01.2015
COMUNICAT
Consiliul Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România, întrunit în data de 21 octombrie 2014, analizând propunerea Comitetului Executiv din data de 3 aprilie 2014, privind revocarea din slujba de pastor a lui Pustan Ioan, domiciliat în Beiuş, județul Bihor, şi a lui Ţapoş Adrian din aceeaşi localitate, a luat prezenta
HOTĂRÂRE:
– constatându-se temeinice motivele de abateri grave şi repetate de ordin moral şi spiritual care au stat la baza suspendării temporare a lui Pustan Ioan din slujba de pastor, conform art.39, alin.1, lit.„d” din Statutul Cultului Creştin Penticostal, cât şi faptul că în perioada suspendării, cel în cauză nu şi-a revizuit comportamentul care a condus la suspendare conform art.40, alin.1 şi a acţionat în detrimentul unităţii Cultului Creştin Penticostal din România, Consiliul Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România hotărăşte în unanimitate revocarea din slujba de pastor în Cultul Creştin Penticostal a lui Pustan Ioan, fără drept de a sluji în vreo biserică penticostală aparţinând Cultului Creştin Penticostal;
– având în vedere că pastorul Ţapoş Adrian, cunoscând în detaliu situaţia lui Pustan Ioan, s-a raliat poziţiei lui Pustan Ioan privitoare la atitudinea faţă de Cultul Creştin Penticostal din România, depunându-şi în acelaşi timp legitimaţia de pastor, Consiliul Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România a hotărât revocarea sa din slujba de pastor şi retragerea dreptului de a sluji în vreo biserică penticostală aparţinând Cultului Creştin Penticostal.
CONSILIUL BISERICESC

(Sursa comunicat: http://www.cuvantuladevarului.ro/Ianuarie201523.pdf)

20150120-234408.jpg

(Sursa fotografie: http://www.fiti-oameni.ro/editorial/un-nou-fericit-vladimir-pustan/)

Comments on: "Comunicatul Consiliului Bisericesc al CCPR- revocarea din slujba de pastor a lui Ioan (Vladimir) Pustan" (7)

 1. Frate Pustane… te-o afurisit oamenii astia si ti-o luat amvonu’, da’ nu-i bai ca ti-o ramas Cuvantul. Manuieste-L cu foc ca si pana acum si vei avea rasplata, dar si un loc, in cer.

  • Chiar credeți ca frații pastori (33) din Consiliul Bisericesc nu aveau altceva de făcut decât să ia aceste măsuri succesive față de fostul pastor penticostal Pustan?
   Sunt convins că nu le-a fost ușor să ia această decizie, dar au ales să rămână fideli Scripturii hotărând în funcție de caracter, nu de talent.
   Sunt de apreciat pentru această decizie curajoasă.

 2. Caracter? Dar cine l-a supus pe fratele Pustan la o rigurosa si amanuntita verificare a vietii sale de familie, de biserica sau sociala? Cine si cum, ca sa stim si noi. Daca nu mai avem voie sa il primim prin biserici si dati comunicate, atunci ziceti fratilor si motivul.
  Caracter? Pai un caracter se zideste intr-o viata de om, cum poate cineva invoca aici caracterul??? Si chiar daca a gresit… pai pentru o greseala il poti avertiza, pentru o staruinta in greseala il vei mustra, pentru o cadere… te vei ruga si il vei astepta. Oare asa a facut Isus cu Petru, oare asa a facut Isus cu noi, cu fiecare dintre noi???
  Repede ati luat pietrele, pardon pixurile, si ati decretat: infam, la stalpul infamiei!…
  Nimeni sa nu-l mai primeasca prin biserici ca veti da socoteala!…
  Serios, cui? … si sa ma opresc aici.

  • In Sfanta Scriptura citim si de disciplina si de îndepărtare de unii care nu stau pe calea cea dreapta.
   Fostul pastor Pustan nu este singurul împotriva căruia frații din Consiliul Bisericesc au luat o asemenea măsura, au mai fost si alții (din păcate).
   Deci este bine sa se știe ca frații pastori din CB nu „au ceva cu Pustan”, „ca este mai bun predicator ca ei”, „ca a făcut si a lucrat mai mult decât toți”. Sunt si alții, mai puțin cunoscuti, si care au fost sancționati la fel.

 3. Aseara, intr-un grup de rugaciune, am adus inaintea lui Dumnezeu cauza aceasta. Si nu neaparat pe fr. Pustan cat pe cei din conducerea Cultului. De ce? Pentru ca, frate Joldes, iti vorbesc deschis, vine de acolo de sus un iz de formalism religios, transpira un miros nu prea placut de legalism arbitrar… Iti marturisesc aceasta privind nu (doar) la cazul Pustan. Nu. Ci s-au cam strans in timp…
  De aceea este nevoie ca fratii nostri, mai marii nostri, sa umble in calauzirea Duhului Sfant. Pavel avea nevoie de rugaciuni, o marturisea si o cerea. La fel si ei, urmasi ai apostolilor, conducatori intr-o biserica apostolica, sunt legati direct de sprijinul nostru in rugaciune.
  Azi noapte am mijlocit pentru ei pentru ca ni-i dorim calauziti si umpluti cu Duhul Sfant.

  ”Din El tot trupul, bine inchegat si strans legat, prin ceea ce da fiecare incheietura, isi primeste cresterea, potrivit cu lucrarea fiecarei parti in masura ei, si se zideste in dragoste.” (Efes.4:16)

  • Ma bucur sa aud si de la dumneavoastră ca sunt (pentru ca stiu ca ele exista) comunități care mijlocesc pentru frații noștri din conducerea centrală.
   Da, au multa nevoie de susținerea noastră prin post si rugaciune.
   Ar fi bine ca aceasta sustinere sa nu fie ceva ocazional ci o practica continua a comunitatilor penticostale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

Sorin Ovidiu Vîntu

Proclamarea victoriei lui Iisus

Blogul lui Vaișamar

"There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy"

Aurel Munteanu - blog

,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” - Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Blogul lui Remus Rasvan

Să nu prețuiti nimic mai mult decât dragostea pentru Hristos!

POPAS PENTRU SUFLET

Cristian Ionescu

CrestinTotal.ro

Traiesc pentru Cristos

TRADUCEREA NOULUI TESTAMENT

„Traducerea este forma cea mai profundă a citirii” - Gabriel Garcia Marquez

Vaisamar

Unseasonable musings for times out of joint

Explicații la Biblie

„Cercetați Scripturile pentru că ele vorbesc despre Mine“

trecând prin anotimpuri

spiritualitate și sănătate

Marius Cruceru

...fără cravată

B a r z i l a i - e n - D a n

Un Barzilai izvorât din Dan - O anagramare pentru Daniel Branzai

cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Fiţi binecuvântaţi de Domnul!

Creştinul Azi

Revista Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România

orthonews.ro

Proclamarea victoriei lui Iisus

%d blogeri au apreciat: