Proclamarea victoriei lui Iisus


Astăzi în părtășia bisericii locale ne-am oprit la timpul de rugăciune asupra Psalmului 76 (Către mai marele cântăreţilor. De cântat cu instrumente cu coarde. Un psalm al lui Asaf. O cântare.) Dumnezeu este cunoscut în Iuda, mare este Numele Lui în Israel. Cortul Lui este în Salem, şi locuinţa Lui în Sion; acolo a sfărîmat El săgeţile, scutul, sabia, şi armele de război. Tu eşti mai măreţ, mai puternic decât munţii răpitorilor.  Despoiaţi au fost vitejii aceia plini de inimă, au adormit somnul de apoi; n-au putut să se apere, toţi acei oameni viteji.  La mustrarea Ta, Dumnezeul lui Iacov, au adormit şi călăreţi şi cai. Cât de înfricoşat eşti Tu! Cine poate să-Ţi stea împotrivă, când Îţi izbucneşte mânia? Ai rostit Hotărârea de la înalţimea cerurilor; pământul s-a îngrozit şi a tăcut,  când S-a ridicat Dumnezeu să facă dreptate, şi să scape pe toţi nenorociţii de pe pământ. Omul Te laudă chiar şi în mânia lui, când Te îmbraci cu toată urgia Ta. Faceţi juruinţe Domnului, Dumnezeului vostru, şi împliniţi-le! Toţi ceice-L înconjoară, să aducă daruri Dumnezeului celui înfricoşat. El frânge mândria domnitorilor, El este înfricoşat pentru împăraţii pământului.

și am avut încă odată ocazia să privim, prin Cuvânt, măreția Dumnezeului nostru în comparație cu micimea conducătorilor umani. Și totuși unii dintre ei s-au considerat și se consideră atât de puternici.

 Astăzi este 23 august 2012. O zi ca oricare alta; dar nu a fost dintotdeauna așa. În perioada comunistă a României această zi era sărbătorită cu fast și cei doi conducători (Nicolae și Elena Ceaușescu) erau în centrul atenției și mulțimea aproape că li se închina. Comunismul părea de neoprit și omul era înalțat tot de către om, Dumnezeu, Biblia și Biserica Sa fiind considerate istorie.

http://www.realitatea.net/amintiri-din-epoca-de-aur-cum-era-sarbatorita-23-august-pe-vremea-lui-ceausescu_993487_video_1253966.html#galerie

http://www.youtube.com/watch?v=wayi9HlVhgQ

Astăzi însă nu pot să nu mă întreb: unde sunt acei conducători? Unde este fastul de atunci? Unde sunt mulțimile care aduceau laudă omului?

Constat cu bucurie că astăzi că mulțimile, fastul și conducătorii de atunci nu mai există, însă Dumnezeu și Biserica Sa fac istorie. Astăzi Evanghelia este predicată în biserici, în școli, la posturile de radio și televiziune, pe stadioane. Acest fapt ne demonstreză încă odată că nimeni, niciodată nu poate fi pus alături de Dumnezeul nostru.  Cu cine Mă veţi pune alături, ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna, şi mă veţi potrivi?  Ei varsă aurul din pungă, şi cântăresc argintul în cumpănă; tocmesc un arginatar să facă un dumnezeu din ele, şi se închină şi îngenunche înaintea lui.  Îl poartă, îl iau pe umăr, îl pun la locul lui; acolo rămâne, şi nu se mişcă din locul lui. Apoi strigă la el, dar nu răspunde, nici nu-i scapă din nevoie. Ţineţi minte aceste lucruri, şi fiţi oameni! Veniţi-vă în fire, păcătoşilor.” „Aduceţi-vă aminte de cele petrecute în vremurile străbune; căci Eu Sunt Dumnezeu, şi nu este altul, Eu Sunt Dumnezeu, şi nu este nici unul ca Mine. (Isaia 46:5-9)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

Blogul lui Remus Rasvan

Să nu prețuiti nimic mai mult decât dragostea pentru Hristos!

Popas pentru suflet

Cristian Ionescu

CrestinTotal.ro

Traiesc pentru Cristos

TRADUCEREA NOULUI TESTAMENT

„Traducerea este forma cea mai profundă a citirii” - Gabriel Garcia Marquez

Vaisamar

Unseasonable musings for times out of joint

Explicații la Biblie

“Cercetați Scripturile pentru că ele vorbesc despre Mine“

trecând prin anotimpuri

cu aproape tot ce-mi place...

Marius Cruceru

...fără cravată

B a r z i l a i - e n - D a n

Un Barzilai izvorât din Dan - O anagramare pentru Daniel Branzai

cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Fiţi binecuvântaţi de Domnul!

Iulia Motoc

Not only must Justice be done; it must also be seen to be done

Revista Creştinul Azi

Revista Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din Romania

orthonews.ro

Proclamarea victoriei lui Iisus

CRISTI DANILEŢ - judecător

despre sistemul juridic şi magistrati

Ciprian Barsan

...din inima pentru tine

Penticostalismul AZI

Trezire și reformă în România

Răscumpărarea memoriei

Cultul Penticostal în comunism

%d blogeri au apreciat asta: