Proclamarea victoriei lui Iisus


În  contextul evenimentelor care se desfăşoară în aceste zile în ţara noastră doresc să prezint opinia unui om a lui Dumnezeu care a scris una dintre cărţile deosebit de importante pentru mine şi anume Crucea lui Cristos. Tema acestei cărţi nu este atitudinea pe care trebuie să o aibă creştinul făţă de stat, totuşi tangenţial autorul atinge şi acest subiect. Iată ce scria el: „Totuşi supunerea noastră trebuie să aibă limite. Cu toate că (în teorie, şi aşa cum a rânduit Dumnezeu) dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea, Pavel a ştiut că un procurator roman L-a condamnat pe Iisus la moarte şi că el însuşi a fost victima injustiţiei romane. Aşadar, ce au făcut creştinii atunci când statul face abuz de autoritatea pe care i-a dat-o Dumnezeu, când perverteşte slujba pe care i-a dat-o El şi începe să promoveze răul şi să pedepsească binele? Ce se întâmplă când el încetează să mai fie slujitorul lui Dumnezu şi devine slujitorul diavolului, când persecută biserica în loc s-o protejeze şi exercită o autoritate răuvoitoare care nu vine de la Dumnezeu ci de la balaur (Ap.13)? Ce facem atunci? Răspunsul nostru este că cei credincioşi trebuie şi în aceste situaţii să respecte un stat rău, aşa cum copii trebuie să-şi respecte părinţii răi, dar nu li se cere supunere umilă. Apostolul nu încurajează o stăpânire totalitară. Datoria noastră este aceea de a critica şi de a protesta, de a produce agitaţie şi de a demonstra, iar în situaţii extreme de a ne împotrivi până acolo încât să încălcăm legea. De fapt, neascultarea civilă este un concept biblic onorat în mod special de Daniel şi de prietenii lui în Vechiul Testament şi de apostolii Petru şi Ioan în Noul Testament. Principiul este clar. Întrucât autoritatea pe care o are statul este de la Dumnezeu, noi trebuie să ne supunem statului numai în măsura în care a asculta de stat înseamnă a asculta de Dumnezeu. Dacă însă statul porunceşte ceea ce Dumnezeu interzice şi interzice ceea ce Dumnezeu porunceşte, noi nu vom asculta de stat, cu scopul de asculta de Dumnezeu. Aşa cum au spus apostolii sinedriului: Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni.

Dacă neascultarea este permisă în împrejurări deosebite, este oare permisă şi răzvrătirea? Este drept că uneori conceptul creştin al războiului drept a fost lărgit aşa încât a inclus şi conceptul de revoluţie dreaptă. Dar aceleaşi condiţii stringente au fost puse pentru revolta armată ca şi pentru un război. Acestea se referă la justiţie (nevoia de a răsturna un regim care se dovedeşte a fi tiran), la reţinere (recurgerea la forţă numai în ultimă instanţă, toate celelte opţiuni fiind eliminate), la discernământ şi la control ( în ce măsură priveşte folosirea forţei), la proporţia conflictului (suferinţele cauzate trebuie să fie mai mici decât suferinţa îndurată până în momentul conflictului) şi la încrederea în reuşită (o anticipare rezonabilă a reuşitei). O aplicare conştientă a acestor principii ne va determina să recurgem la revoltă numai în situaţii extreme.” Crucea lui Cristos, John R.W.Stott, SMR, Wheaton, Illinois, U.S.A, 1992, p.303.

 

Îndemn pe toţi creştinii români ca în aceste zile importante pentru România să ne rugăm lui Dumnezeu pentru binele ţării noastre. Sunt convins că rugăciunile noastre pot să aducă în ţara noastră liniştea şi pacea de care avem nevoie. Să ne rugăm pentru cei în poziţii de autoritate pentru ca Dumnezeu să le dea frică de El şi respect pentru oameni şi să nu fie ca judecătorul nedrept din pilda Mântuitorului (Lc.18:4: Măcar că de Dumnezeu nu mă tem şi de oameni nu mă ruşinez).

Poate că frămâtările care sunt în România în aceste zile sunt o consecinţă a lipsei de frică de Dumnezeu şi a respectului faţă de oameni a Executivului ţării noastre. Avem nevoie de conducători responsabili care să îndeplinească ceea ce au jurat (jurământul preşedintelui şi al miniştrilor – Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!– art. 82 şi 104 din Constituţia României).

În timp ce scriu acest articol preşedintele nostru vorbeşte prima dată în public după începerea acestor evenimente. Îl aud şi observ cât este de preocupat de România: vorbeşte de problemele Uniunii Europene, ale Republicii Moldova, de colaborarea cu Turcia, relaţiile României cu statele din Caucaz şi Asia centrală, Israel, statele din America Latină şi Africa, Japonia, Coreea de Sud, Federaţia Rusă. Nu uită să amintească şi de primăvara arabă. Este interesat de popoarele palestinian şi israelian- oare acolo este preşedinte? NATO este prezent în discursul preşedintelui. Afganistanul este şi el prezent. Şi totuşi preocuparea lor principală ar trebui să fie poporul român! Discursul a durat o oră!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

Blogul lui Remus Rasvan

Să nu prețuiti nimic mai mult decât dragostea pentru Hristos!

Popas pentru suflet

Cristian Ionescu

CrestinTotal.ro

Traiesc pentru Cristos

TRADUCEREA NOULUI TESTAMENT

„Traducerea este forma cea mai profundă a citirii” - Gabriel Garcia Marquez

Vaisamar

Unseasonable musings for times out of joint

Explicații la Biblie

“Cercetați Scripturile pentru că ele vorbesc despre Mine“

trecând prin anotimpuri

cu aproape tot ce-mi place...

Marius Cruceru

...fără cravată

B a r z i l a i - e n - D a n

Un Barzilai izvorât din Dan - O anagramare pentru Daniel Branzai

cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Fiţi binecuvântaţi de Domnul!

Iulia Motoc

Not only must Justice be done; it must also be seen to be done

Revista Creştinul Azi

Revista Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din Romania

orthonews.ro

Proclamarea victoriei lui Iisus

CRISTI DANILEŢ - judecător

despre sistemul juridic şi magistrati

Ciprian Barsan

...din inima pentru tine

Penticostalismul AZI

Trezire și reformă în România

Răscumpărarea memoriei

Cultul Penticostal în comunism

%d blogeri au apreciat asta: