Proclamarea victoriei lui Iisus

Slujind la doi stăpâni


În ultima lună am văzut la diferite posturi tv mai mulţi interpreţi de muzică care afirmau deschis că ei sunt creştini. Bodo, Gabi Luncă, Simina Palincaş (am văzut-o pe internet – http://meisternik.wordpress.com/2011/10/27/simina-palincas-la-vocea-romaniei/), şi încă unul din USA la care nu i-am reţinut numele. Trei dintre ei au fost interpreţi pe scenele publice din afara Bisericii Creştine şi apoi au spus că s-au întors la Dumnezeu. Una dintre ei (Simina) a cântat mai întâi în biserică şi apoi a cântat la Vocea României.

Pe unii i-am apreciat pentru puterea de a declara public că s-au pocăit şi au şi dovedit asta. Alţii însă m-au întristat. Motivul: public declară că s-au întors la Dumnezeu şi El le-a schimbat viaţa şi apoi, tot public, mărturiseau că mai merg să cânte în continuare pe scenele lumii muzica veche la care nu au renunţat. Nu sunt un cunoscător al lumii artiştilor, nu înţeleg tot ce înseamnă această lume, dar cred că nu poţi cânta la doi stăpâni, nu poţi cânta şi cântările Domnului şi pe cele ale Diavolului, nu poţi cânta şi în adunările sfinţilor şi în sinagogile Satanei, nu poţi să fii şi în Rai şi în Iad.

Unul dintre aceşti interpreţi (Bodo) îşi chema prietenii la un concert Proconsul Best of http://www.adevarul.ro/life/vedete/Proconsul_lanseaza_primul_album_ Best_of_0_582542294.html. Întrebat dacă va interpreta  şi cântece creştine acesta a răspuns : nu. Trist! Să pretinzi că eşti creştin, (http://crestintotal.ro/2011/11/08/bodo-nu-mai-cant-pentru-fani-cant-pentru-dumnezeu/) că Dumnezu ţi-a schimbat viaţa, că eşti o făptură nouă, dar să îţi inviţi prietenii să asculte nişte cântece ale trecutului tău fără Dumnezeu! Este o contradicţie evidentă! Mă întreb ce gândesc pastorii acestor oameni, ce îi învaţă?

Am apreciat-o pe sora Gabi Luncă pe care am văzut-o în mai multe situaţii mărturisind public credinţa ei. În aceste situaţii ea a spus că acea muzică nu o mai reprezintă, că acea Gabi Luncă a murit (deşi realizatorii emisiunilor respective puneau imagini şi înregistrări cu Gabi Luncă din viaţa ei trecută, viaţa fără Dumnezeu).Cântecele pe care ea le interpretează acum Îl au pe Dumnezeu în centru. Slavă Domnului pentru astfel de oameni!

În schimb Bodo spunea că dacă Dumnezeu vrea, El poate într-o clipă să-ţi dea o altă meserie şi dacă lumea nu o să-i mai vadă pe scena înseamnă că Dumnezeu a făcut asta pentru ei (Proconsul). Aceasta sună ca şi cum Dumnezeu nu a lucrat încă să-l scoată de pe scenele lumii şi nu i-ar fi pus în gură o cântare nouă. (Ps.40:3). Păguboasă perspectivă!  Nu pot fi de acord cu o astfel de perspectivă asupra lui Dumnezeu şi asupra felului Său de a lucra. El ne arată calea, adevărul pentru a avea viaţă. Dar El nu ne obligă să alegem această cale. Libertatea de a asculta sau nu atunci când El ne vorbeşte ne aparţine exclusiv nouă. Noi alegem să I ne supunem sau să ne urmăm propria cale.

Consider că atunci când devii creştin şi, datorită serviciului tău, faci lucruri incompatibile cu revelaţia lui Dumnezeu din Scripturi trebuie să renunţi la acel serviciu. Dumnezeu nu te va lua cu forţa de acolo. Renunţarea este partea ta. Cred că acesta este cazul interpreţilor de muzică care prin slujba lor nu Îl glorifică pe Dumnezeu. Dacă vor să moştenească Împărăţia lui Dumnezeu şi să fie de folos acestei Împărăţii trebuie să o rupă cu sistemul lumesc. (Tit 2:11-13) Există şi alte meserii care sunt incompatibile cu urmarea lui Cristos. Pentru a exemplifica mă voi referi la o situaţie extremă. O prostituată angajată cu forme legale se pocăieşte. Întreb: va mai lucra ea în acelşi domeniu? Va oferii serviciile ei acum clientilor ca pentru Domnul? Le va vesti ea clienţilor ei iubirea lui Dumnezeu la vechiul ei loc de muncă pentru a-i câştiga pentru Împărăţie?

Unul dintre argumentele celor ce nu vor să se rupă de scenele şi cântecele lumii este tocmai acesta: să nu se izoleze de cunoscuti şi să-i poată câştiga pentru Dumnezeu. Păi prostituata avea o relaţie mult mai apropiată cu clienţii ei (1Cor.6:16) şi totuşi unei astfel de femei Domnul Iisus îi spune:  Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti. (In.8:11). Adică renunţă!

Sunt convins că acelaşi lucru Cristos îl spune şi astăzi lui Bodo şi altora care sunt în situaţia lui. Sunt convins că El este nemulţumit de pastorii care susţin că poţi să-ţi vezi de meseria ta (păi de acolo trăieşte) facând fapte incompatibile cu viaţa de creştin şi că din acel fel de viaţă duplicitar poţi să-i influenţezi pe cei din jurul tău să devină şi ei creştini.

În aceste vremuri de confuzie, în care unii încearcă să împace lumina cu întunericul, binele cu răul, Biserica Creştină cu lumea şi pe Dumnezeu cu Diavolul, trebuie să ne amintim de spusele Domnului Cristos (Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona– Mat.6:24) şi de cele ale apostolului Pavel (Nu va injugati la un jug nepotrivit cu cei necredinciosi. Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege? Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunericul? Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial? Sau ce legatura are cel credincios cu cel necredincios? Cum se impaca templul lui Dumnezeu cu idolii? Caci noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui si voi umbla in mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.” De aceea: „Iesiti din mijlocul lor si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat, si va voi primi. Eu va voi fi Tata, si voi Imi veti fi fii si fiice, zice Domnul cel Atotputernic.”-2Cor.6:14-18), şi să ţinem la ele. Dacă dorim să fim cu Domnul Iisus, dacă dorim să îi ajutăm şi pe alţii să-L cunoască, să-L urmeze şi să fie cu El trebuie să ne decidem să rămânem de partea Lui asumându-ne toate consecinţele urmării Lui pentru că răsplata cerească va depăşi orice pagubă (chiar financiară) pe care am putea-o avea pentru că am devenit creştini şi am trăit ca atare. Doamne, ajută-ne!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

Blogul lui Vaișamar

"There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy"

Aurel Munteanu - blog

,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” - Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Blogul lui Remus Rasvan

Să nu prețuiti nimic mai mult decât dragostea pentru Hristos!

Popas pentru suflet

Cristian Ionescu

CrestinTotal.ro

Traiesc pentru Cristos

TRADUCEREA NOULUI TESTAMENT

„Traducerea este forma cea mai profundă a citirii” - Gabriel Garcia Marquez

Vaisamar

Unseasonable musings for times out of joint

Explicații la Biblie

“Cercetați Scripturile pentru că ele vorbesc despre Mine“

trecând prin anotimpuri

cu aproape tot ce-mi place...

Marius Cruceru

...fără cravată

B a r z i l a i - e n - D a n

Un Barzilai izvorât din Dan - O anagramare pentru Daniel Branzai

cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Fiţi binecuvântaţi de Domnul!

Creştinul Azi

Revista Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România

orthonews.ro

Proclamarea victoriei lui Iisus

CRISTI DANILEŢ - judecător

despre sistemul juridic şi magistrati

Ciprian Barsan

...din inima pentru tine

%d blogeri au apreciat: