Proclamarea victoriei lui Iisus


Judecatorii 4 şi 5

Luna martie a fiecarui an este o lună importantă pentru femeile din toată lumea, prin urmare şi pentru femeile creştine. Tot timpul trebuie să fie apreciate şi să li se acorde cinstea pe care o merită (1Pt.3:7) dar poate în această perioadă a anului atitudinea generală de apreciere faţă de ele pare să fie mai consistentă. Biblia vorbeşte foarte mult despre femei şi despre importanţa şi rolul lor în planul lui Dumnezeu. Multe femei din Scriptură pot fi luate ca modele vrednice de urmat pentru femeile creştine de astazi (2 Tim.1:5, 1Pt.3:3-6). Debora este una dintre femeile Bibliei care poate fi urmată de către femeile creştine din vremea noastră.Vom privi la ea şi la câteva calităţi pe care Scriptura le prezintă în legătură cu ea.

I. Mai întâi putem spune despre ea că işi înţelege rolul şi îşi asumă poziţia în planul lui Dumnezeu pentru ea şi pentru poporul Lui.(Jud.5:6-9, Exod 20:12 şi Deuteronom 21:18; 27:16).

Judecătorii (liderii) pe care Dumnezeu i-a dat lui Israel erau de regulă bărbaţi. In general, in lumea antică, femeia avea un statut inferior bărbatului. Într-o lume a bărbaţilor era şi este foarte greu să reuşeşti să te ridici şi să fii conducător. Prin chemarea lui Dumnezeu şi răspunsul ei la aceasta chemare ea ajunge să ocupe această poziţie importantă în viaţa Israelului de atunci.

În familie femeia are un rol foarte important. Mama are un rol foarte important. Deşi au roluri diferite, mama într-o familie este la fel de importantă ca şi tatăl. Şi pentru copii ea are un statut foarte important. Putem presupune că mama lui Moise a sădit în inima lui cunoştinţa despre adevăratul Dumnezeu, despre răsplătire şi, la maturitate, el a făcut o alegere bună în funcţie de ceea ce a sădit în el mama lui.

În viaţa lui Timotei, bunica lui, Lois, şi mama lui, Eunice, au sădit în inima sa credinţa adevărată care apoi a adus rod.

Înţelegi rolul şi poziţia importante pe care le ai ca femeie în casa ta şi implicit în Împărăţia lui Dumnezeu? Te achiţi de acest rol cu bucurie ştiind că vei avea o mare răsplată aici (să-ţi vezi copii urmând credinţa adevărată) şi mai ales răsplătirile veşnice? Dumnezeu ţi-a dat această poziţie. Fii bucuroasă şi fii ceea ce Dumnezeu vrea să fii ca femeie!

Care a fost secretul unei aşa mari reuşite din partea unei femei? Din naraţiunea biblică putem observa că nu a fost o întâmplare că Dumnezeu a ales-o şi a folosit-o pe Debora.

II. Putem  remarca apoi că această  poziţie câştigată de Debora îşi are rădăcinile într-o relaţie serioasă cu Dumnezeu şi o părtăşie profundă cu El. Dumnezeu îi vorbea acestei femei şi ea Îi vorbea Lui! (Jud.4:4,6)

Pentru a-ţi îndeplini bine rolul ca mamă, ca soţie, rolul potrivit cu poziţia primită, trebuie să fii într-o relaţie serioasă cu Dumnezeu şi să ai o părtăşie profundă cu El. Întrebarea este: cum le pot avea pe acestea? Mai întâi, predându-te şi supunându-te în totalitate lui Dumnezeu! Abandonându-te în braţul Lui în întregime, fără rezerve (este un act greu , dar se merită). Doar aşa poate exista o relaţie serioasă cu Dumnezeu. Trebuie apoi să dezvolţi o părtăşie profundă cu El prin: citirea Scripturii, rugăciune, post, dărnicie şi altele asemănătoare cu acestea descoperite în Scriptură.

Ai comunicat vreodată cu Dumnezeu? Îi vorbeai şi El îţi vorbea? Îţi aminteşti ce plăcut era? Dar acum? Ai prea multe de făcut! Nu mai ai timp? Dar esti conştientă cât pierzi? Mult mai câştigată eşti din toate punctele de vedere dacă Dumnezeu îţi comunica voia Sa, decât dacă nu Îl mai auzi. De aceea fă-ţi timp!

Dacă nu ai comunicat încă cu El şi, în timp ce citeşti îţi doreşti o astfel de comunicare, vreau să-ţi spun că Dumnezeu doreşte mai mult decât tine să comunice cu tine şi tu să comunici cu El. Caută să te apropii de El, să te deschizi faţă de El şi El îţi va vorbi şi te va îndruma. Rezultatele vor fi extraordinare în fiecare domeniu al vieţii tale! El te va binecuvânta, te va folosi mai mult si impactul tău va creşte.

Dintr-o relaţie serioasă cu Dumnezeu şi dintr-o părtăşie profundă cu El rezultă ascultare din partea Lui şi răsplătire (Evr.11:6). Debora şi poporul Domnului sunt biruitori în luptă si de aceea incep sa cânte Domnului.

III. Asadar, Debora ni se descoperă ca o femeie care ştie să-L laude pe Domnul (5:1-31)

Debora ştie ca Domnul trebuie să fie lăudat pentru ceea ce face. Lupta lor a avut izbândă, Domnul i-a ajutat şi i-au biruit pe inamici. Israel era liber dupa douăzeci de ani (Jud.4:3). Dumnezeu intervenise.

Dumnezeu Îşi făcuse partea: le-a ridicat un judecător, i- a descoperit strategia de luptă şi le-a dat victorie. Acum era timpul lor: trebuiau să-şi facă partea- Dumnezeu trebuie lăudat în orice vreme, indiferent de circumstanţe, cu atât mai mult atunci când El dă biruinţe. Şi ei Îi cântă Domnului.

Îi cânţi tu Domnului? Îl mai lauzi aşa cum obişnuiai? Acum ai copii, nu mai poţi! De ce ţi-ai îngropat talantul? A murit Dumnezeul tau? Nu mai poate face nimic pentru tine? N-a mai făcut nimic pentru tine? Eu sunt convins că a făcut multe pentru tine chiar în aceste prime două luni din an. Deci, lauda-L din toată inima, ca şi Debora.

În concluzie: fiindcă eşti femeie, înţelegeţi rolul şi poziţia pe care le ai şi fii ceea ce Cel ce te-a creat vrea să fii. Apoi fii într-o relatie reală cu El şi dezvoltă o părtăşie profundă cu Domnul. El nu-ţi va rămâne dator. Îţi va da biruinţe şi nenumărate motive să-L lauzi. Fiti binecuvântate de Domnul!

Comments on: "Debora- femeia în slujba lui Dumnezeu" (2)

  1. Foarte frumos…de ceva timp ma gandesc si eu cum as putea sa slujesc pe Dumnezeu mai mult, cum as putea ca rol de : mama, sotie, prietena sa stiu de fiecare data cum sa ma port, cand si cat din timpul meu trebuie sa acord la aceste roluri…Cuvantul, Biblia este cea mai buna sursa de informare, cu rugaciune si post , cerand intelepciune de la Dumnezeu si pricepre El ne descopera lucurui minunate…Fiecare din noi ca femei cu siguranta avem ceva de aportat in ¨via¨ Lui Dumnezeu!!!Dumnezeu sa ne ajute sa fim Femei slujitoare in via Lui, dupa voia Lui!!!

    • Mă bucur că v-a fost de folos această postare.
      Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să rămână sursa de unde să ne hrănim sufletul şi prin el putem fi modelaţi să fim ceea ce Dumnezeu doreşte să fim.
      Vă doresc binecuvântarea lui Dumnezeu în toate aceste roluri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

Sorin Ovidiu Vîntu

Proclamarea victoriei lui Iisus

Blogul lui Vaișamar

"There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy"

Aurel Munteanu - blog

,, Religia care nu este la fel de veche precum Cristos şi Apostolii Săi, este prea nouă pentru mine.” - Joseph Hooke, apologet baptist englez .

Blogul lui Remus Rasvan

Să nu prețuiti nimic mai mult decât dragostea pentru Hristos!

POPAS PENTRU SUFLET

Cristian Ionescu

CrestinTotal.ro

Traiesc pentru Cristos

TRADUCEREA NOULUI TESTAMENT

„Traducerea este forma cea mai profundă a citirii” - Gabriel Garcia Marquez

Vaisamar

Unseasonable musings for times out of joint

Explicații la Biblie

„Cercetați Scripturile pentru că ele vorbesc despre Mine“

trecând prin anotimpuri

spiritualitate și sănătate

Marius Cruceru

...fără cravată

B a r z i l a i - e n - D a n

Un Barzilai izvorât din Dan - O anagramare pentru Daniel Branzai

cALEb (כָּלֵב), robul Regelui său: ISUS

Fiţi binecuvântaţi de Domnul!

Creştinul Azi

Revista Uniunii Bisericilor Creştine Baptiste din România

orthonews.ro

Proclamarea victoriei lui Iisus

%d blogeri au apreciat: